Cranio-Sacraal Therapie

 

Cranio-Sacraal therapie is een verfijnde vorm van osteopathie. Tussen ons hoofd (cranium) en ons heiligbeen (sacrum) stroomt hersenvocht of cranio-sacraal vocht. Ik ga mee met deze stroming waardoor er ontspanning ontstaat en het denken gaat over in voelen.

 

Tijdens de behandeling worden blokkades opgezocht en opgelost, zodat vloeistoffen, zenuwpulsen en meridianen weer stromen. Lichaam en geest kunnen weer optimaal functioneren. Ik zorg ervoor dat schedelbotjes, wervels en sacrum hun juiste plaats terug kunnen vinden zodat de hersenen en het ruggemerg het lichaam weer leiding kunnen geven. Het cranio-sacraal vocht stroomt in verschillende ritmes. De cranio-sacraal therapeut werkt hiermee. Door het ritme te manipuleren komen er diepe inzichten vrij.

Ook het bindweefsel, dat om organen, spieren, botten, pezen, cellen en zenuwen ligt, wordt behandeld. Dit weefsel hoort soepel en zacht te zijn. Als dat niet het geval is, kan er minder doorstroming plaatsvinden waardoor klachten als pijn of een onbestemd gevoel kunnen ontstaan.

Wanneer fysieke of emotionele problemen de werking van de geest of het lichaam negatief beïnvloeden kan ik deze opzoeken in het lichaam en behandelen.