Intake

 

Voordat ik aan een behandeling begin, is er een intake gesprek met u. U vertelt, ik luister en stel eventueel aanvullende vragen. Samen proberen we er achter te komen wanneer en hoe de klachten zijn begonnen. Wat er van invloed is op het beter of slechter voelen. Hoe uw klachten zich verder ontwikkelen. Of ze bijvoorbeeld beter worden bij rust of warm weer of juist slechter.

Tijdens de intake geef ik u uitleg over acupunctuur, Shiatsu en Cranio-Sacraal therapie. Samen kijken we wat wenselijk is voor uw behandeling.

Omdat de Chinezen niet mochten opereren om de binnenkant van het lichaam te bestuderen, moesten ze een systeem bedenken om van buitenaf het interne waar te kunnen nemen. Dit is de pols- en tong diagnose geworden. Een verfijnd systeem van voelen en kijken geeft aan een acupuncturist de nodige aanvulling op het intake gesprek. Voor iedere behandeling zal de pols gevoeld worden om na te kunnen gaan waar de veranderingen zitten. Dit geeft informatie over de gesteldheid van het lichaam.

Na dit alles wordt een behandelplan gemaakt dat bij uw aandoening past. Dit is voor iedereen verschillend. Uw hoofdpijn zal met andere punten behandeld worden dan de hoofdpijn van uw zoon of buurvrouw.